dråbe i vandet

Miljøminister

Kirsten Brosbøl (S)

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R)

 

Vigtigt med samlet strategi for klimatilpasning

Ingeniørforeningens eksperter i 3 fagtekniske netværk har udarbejdet forslag til samlet strategi for dansk klimatilpasning.

Strategi for klimatilpasning er udarbejdet af eksperter fra IDA Miljø, IDAs Spildevandskomite og IDA Byg.

Klimamagasinet
Nyheder

Erhvervspanel: Sådan får Danmark bæredygtig vækst

Verden bruger for mange ressourcer og får for lidt ud af dem. Derfor overrækker Erhvervspanelet for Grøn Omstilling i dag ni konkrete anbefalinger til miljøministeren om, hvordan vi offensivt udnytter ressourcekrisen til at skabe ny vækst i Danmark.

Nu skal energiforbruget i Europa sættes ned

I juni blev EU-landene efter lange og hårde forhandlinger enige om energieffektivitetsdirektivet. Aftalen er i dag blevet endeligt godkendt af EU’s energiministre. Medlemslandene kan nu gå i gang med at efterleve den nye lovgivning.

Planlovsændring skal give vækst og liv i landdistrikter og beskytte vores kyster

news_image
Miljøminister Ida Auken og by, bolig og landdistriktsminister Carsten Hansen fremlægger nu en plan, der vil skabe bedre muligheder for vækst og udvikling i landdistrikterne, og som samtidig beskytter vores landskaber og kyster mod tilfældigt byggeri.

Tusinder af dyr skal redde unik natur på Læsø

Miljøministeriet og Læsø kommune vil sammen med EU gennemføre et projekt til 16 mio. kroner på Læsø, der skal redde øens enestående natur og skabe nye arbejdspladser på øen

Dansk teknologi opnår internationalt anerkendt miljøbevis

For første gang nogensinde gives et bevis på miljøeffektivitet og driftsstabilitet. Beviset går til en dansk virksomhed og overrækkes af miljøminister Ida Auken. Det vil skabe muligheder for dansk eksport af miljøteknologi.

Flere skånsomme sprøjtemidler skal sikre rent drikkevand

news_image
Miljøministeriet giver tilskud til virksomheder, der ønsker at sælge mindre miljøbelastende sprøjtemidler.

Uponor og KWH Pipe fusiones

Uponor og KWH Pipe er blevet enige om at gå sammen ved at fusionere begge firmaers infrastrukturforretninger

Lidegaard i New York: Klimaet kræver handling

Klima og reduktion af CO2 er på dagsordenen, når både de fattigste udviklingslande og verdens største økonomier mødes i New York i denne uge.

Den grønne gas kan nu flyde i rørene

Partierne bag energiforliget er nu enige om retningslinjerne for, hvor mange energiafgrøder, der må blandes i gyllen, når der produceres biogas.

Vedvarende energi dækker nu mere end 40 pct. af elforbruget

news_image
Stort fald i det faktiske energiforbrug og i udledningen af drivhusgasser i 2011, og forbruget af vedvarende energi vokser fortsat. Det fremgår af Energistatistik 2011, som Energistyrelsen offentliggør i dag

Danmark indgår grøn samarbejdsaftale med Sydkorea

Miljøminister Ida Auken har indgået en grøn samarbejdsaftale med Sydkoreas miljøminister, Yoo Young Sook. Aftalen skal styrke samarbejdet inden for, vand-, luft- og affaldsteknologier.

Handler med "grønne" virksomheder i stor stigning i 2011

2011 bød ligesom året før på en massiv stigning i opkøb og fusioner blandt virksomheder inden for grøn energi. På globalt plan blev i alt 591 aftaler til en samlet værdi af 51,2 mia. dollars (ca. 303,6 mia. kr.) gennemført sidste år.

Better Place og Verdo indgår partnerskab om elbiler

Elbiloperatøren Better Place og energiselskabet Verdo annoncerer i dag et partnerskab om levering af strøm og infrastruktur til danske elbilejere. Med aftalen får Verdo i lighed med DONG Energy mulighed for at levere strøm til Better Place-medlemmer i hele landet.

Ida Auken indvier vandsamarbejde mellem Europa og Kina

Miljøminister Ida Auken besøger Sydkorea og Kina for at diskutere miljøpolitik, gøde jorden for dansk erhverv og indvie EU's vandinitiativ i Kina. Samarbejdet er en vigtig platform for europæiske virksomheder, der vil ind på det asiatiske marked.

Mindre risiko for forurenet drikkevand

news_image
Alle danske vandværker skal have systematiske arbejdsrutiner. Målet er at undgå drikkevandsforureninger.

Skrappere krav til sprøjtemidler på golfbaner

Golfklubber får skrappere krav til brug af sprøjtemidler på banerne. Miljøminister Ida Auken er på vej med skærpede regler.

Bedre styr på nano

Miljøministeren vil vide, hvor mange produkter på det danske marked, der indeholder nano-materialer, for at finde ud af om nano udgør et problem for forbrugere og miljø. På baggrund af sidste års finanslovaftale med Enhedslisten er regeringen nu klar med lovforslag om ny database over nano-produkter.

Medlemmer til udvalg udpeget

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har udpeget samtlige medlemmer af det udvalg, som skal gennemføre et dybdegående eftersyn af reguleringen af den danske elforsyningssektor.

Dalum Papir lukker og slukker

Dalum Papir lukker og slukker for produktionen ved udgangen af 2012, og i alt 223 medarbejdere ventes at blive afskediget, oplyser ejeren, virksomheden Arjowiggins.

Kronprins og miljøminister indvier Ejbybunkeren

Ejbybunkeren ved Vestvolden i Rødovre åbner nu sine labyrintiske gange for offentligheden, og skolebørn får mulighed for at starte eller afværge 3. Verdenskrig i koldkrigsbunkerens hjerte.

Endnu mindre CO2-udledning fra Peugeots HDi-motorer

PSA Peugeot Citroën har efter det første halvår i 2012 placeret sig som den bilproducent i Europa, der har den laveste gennemsnitlige CO2-udledning, når man kigger på alle solgte bilmodeller.

Rejsehold i beskyttelse af drikkevand er stor succes

Knapt 30 kommuner har søgt om at få tilskud fra Miljøministeriets ordning til at lave beskyttelseszoner omkring vandboringer. Projektet til 40 millioner hjælper med at sikre rent drikkevand i generationer.

Ny direktør i Uponor

news_image
Uponor A/S i Randers har pr. 1. september fået ny administrerende direktør. Det er Jan Deding (th), der afløser Frans Cuculiza, som efter 27 år i Uponor har sagt ja til nye udfordringer. Jan Deding kommer fra en stilling som CEO i Cembrit, der leverer fibercementprodukter til tage og facader. Franz Cuculiza skal være administrerende direktør for Aage Vestergaard Larsen ApS i Mariager.

Frederiksberg investerer i fjernkøling og sol

Med godt 40 mio. kr. fra salget af sit el-transmissionsnet har Frederiksberg Forsyning etableret et stort solcelleanlæg og investerer i fjernkøling.

Tesla-test

news_image
KLIMA MAGASINET har haft fornøjelsen af at køre i en Tesla. Det var vores klimaekspert Bettina Winther Rübner, der sad bag rattet, og i næste udgave af magasinet vil hun fortælle om sine indtryk af den spændende bil

Regeringen vil spinde guld på Kina

Den danske regering forsøger nu at spinde endnu mere guld på den kinesiske præsident Hu Jintaos statsbesøg i Danmark i juni, skriver DR.

Syd og nord mødes om grøn vækst på Grønland

Kongeriget Danmark og Sydkorea tager endnu et skridt mod et tæt samarbejde om grønne vækstmuligheder, når de besøger Grønland i weekenden.

Miljøminister forbyder sprøjtemidlet bifenox

Miljøminister Ida Auken sætter nu en stopper for landbrugets brug af ukrudtsmidler med aktivstoffet bifenox for at beskytte grundvandet og sikre rent drikkevand.

Havmøller: Her kan de stå

news_image
Der er nu kun otte mulige placeringer tilbage for fremtidens store kystnære havmøller. Forligspartierne bag forårets energiaftale har torsdag besluttet at indsnævre feltet fra de oprindelige 16 områder.

Regeringen inviterer til dialog om vindmøller

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard indleder nu en dialog med udvalgte kommuner. Formålet er at afsøge, hvor der kan skabes lokal opbakning til at opstille vindmøller langs kysterne.

Åbent for indstillinger til ny miljøpris

I samarbejde med CSR-Fonden opfordrer Miljøministeriet nu virksomheder til at ansøge om den nye miljøpris "CSR-Environment." Prisen uddeles i november ved CSR Awards 2012 i Sønderborg, hvor både miljøminister Ida Auken og USA's tidligere præsident Bill Clinton deltager.

Leder

Store skiftedag

Problemerne i SF satte en lavine i gang i den forstand, at både Miljøministeriet og Klima- og Energiministeriet nu har fået nye chefer. Mens Ida Auken har skiftet parti og nu sidder på de bageste rækker hos De Radikale, er Martin Lidegaard blevet forfremmet til udenrigsminister.

KLIMA MAGASINET har haft et godt samarbejde med både Ida Auken og Martin Lidegaard. De to ildsjæle, der tiltrådte ved regeringsdannelsen i oktober 2011, er nu blevet afløst af Kirsten Brosbøl og Rasmus Helveg Petersen. KLIMA MAGASINET ønsker de nye ministre tillykke og håber på et fortsat godt samarbejde.

Det er nok ikke så overraskende, at Rasmus Helveg Petersen rykker ind i Klima- og Energiministeriet. Han er uddannet Journalist og har været kommunikationschef i WWF Verdensnaturfonden. Desuden har han været udviklingsminister siden den 21. november 2013, hvor han blev udpeget til at afløse Christian Friis Bach. Da Martin Lidegaard tiltrådte, kom han fra en platform som medstifter af og arbejdende formand for CONCITO - Danmarks grønne tænketank. Så de to radikale herrer har begge rødder i den filantropiske og grønne muld.

Mere overraskende er det, at Kirsten Brosbøl afløser Ida Auken. Dels betegnes Kirsten Brosbøl som relativt ukendt, dels er der ikke meget i hendes baggrund, som peger mod miljø. Hvor Ida Auken havde været formand for SFs miljøudvalg og miljøordfører samt medlem af Det Energipolitiske Udvalg, så omfatter Kirsten Brosbøls parlamentariske karriere ordførerskaber for forskning, videregående uddannelser, fødevare og ligestilling. Hun er Cand.scient.soc og desuden master of Arts i freds- og konfliktstudier, University of Sussex, Storbritannien. Ida Auken har fulgt teologistudiet ved Københavns Universitet, og man kan måske for miljøet håbe, at når det har regnet på præsten, så har det dryppet på degnen.

jwa

Opinion

Klimamagasinets klimablogger

kontakt_bettina.jpg

Det nyeste medlem på holdet bag klimamagasinet er Bettina Winther Rübner. Hun er 30 år og læser til dagligt statskundskab på Københavns Universitet. Allerede fra teenager årene har hun beskæftiget sig med miljø- og klimaproblematikken. Bettina har netop afsluttet sin bachelorgrad med et projekt der omhandler de lokale ildsjæles betydning for den lokalpolitiske klimaindsats. Til september starter hun på kandidaten og vil det kommende semester beskæftige sig med lokal og global klimapolitik, projektledelse samt politisk kommunikation via digitale medier. Hun vil fremover stå for det ugentlige tema klimamagasinets blog. 

Læs mere

Nyt job

Franz_Cuculiza_3_r_r.jpgFranz Cuculiza, 56 år, er tiltrådt stillingen som administrerende direktør for virksomheden Aage Vestergaard Larsen ApS i Mariager. Franz Cuculiza er velkendt med plastbranchen og har i mere end 25 år arbejdet i Uponor Danmark A/S, senest som administrerende direktør.

Aage Vestergaard Larsen ApS er Danmarks første og største virksomhed inden for regenerering af plast, etableret i 1972 og er  - med sine 55 medarbejdere og beliggende på et 100.000 m2 stort areal - i dag markedsledende i Norden. Franz Cuculiza ser som sin hovedopgave at videreføre virksomhedens pionérånd og udbygge kendskabet til genanvendelse af produktionsspild i plast.

- Det er i alles interesse, at vi fortsat bliver bedre til at genanvende de store mængder plast, som bliver til overs i vort samfund. Virksomheden Aage Vestergaard Larsen har en bred og dybtgående viden inden for området, og vi håndterer på årsbasis titusinder at tons produktionsspild fra danske plastforarbejdende virksomheder, som har en høj grad af affaldssortering. Vi er desuden klar til også at regenerere plast fra industrien i det hele taget og vil fremover i både teori og praksis bidrage til ethvert initiativ, som arbejder i den retning, siger Franz Cuculiza.

Grundlægger af virksomheden i Mariager, Aage Vestergaard Larsen er ligesom sin hustru Karen samt en datter og en søn fortsat aktiv i firmaet, som i øvrigt markerer sit 40 års jubilæum med en reception torsdag den 4.oktober.

Har du fået nyt job? Send en mail til redaktion@klimamagasinet.dk

CSR

Søg